Πόση αγκαλιά χρειάζεται ένα μωρό;

 

Οι γονείς πόση αγκαλιά επιθυμούμε; Πόση ασφάλεια; Πόση σιγουριά;

Και αφού απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση σκεφθείτε ένα πλασματάκι, που μαθαίνει έναν κόσμο τόσο νέο και διαφορετικό από αυτόν που είχε συνηθίσει εννέα μήνες.

‘Ενα πλασματάκι που κυριολεκτικά κατακλύζεται από διαφορετικές εικόνες, εμπειρίες.  Που οι αισθήσεις του δέχονται πολλά και διαφορετικά  ερεθίσματα.

Το μωρό χρειάζεται τη σωματική επαφή, την αγάπη, την προστασία που προσφέρει η αγκαλιά.

Το μωρό χρειάζεται άπειρη αγκαλιά. Γιατί η αγκαλιά του δείχνει την αγάπη και την προστασία των γονέων, γιατί λειτουργεί σαν λιμάνι.

Η αγκαλιά βοηθά στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, στην έκκριση των ενδορφινών και της ωκυτοκίνης (την ορμόνη της αγάπης).

 

Ειδικά τον πρώτο χρόνο της ζωής του το μωρό χρειάζεται άπειρη αγκαλιά. Αγκαλιά γεμάτη αγάπη, τρυφερότητα, προστασία και ασφάλεια.

Αγκαλιάζετε λοιπόν το μωρό σας. πείτε του πόσο πολύτιμο είναι για σας. Πείτε του πόσο το αγαπάτε. Και με κάθε ευκαιρία σφίξτε το στην αγκαλιά σας. Χωρίς αιτία, χωρίς λόγο.

Απλά γιατί ήλθε στη ζωή σας.

Και αν ακόμη αναρωτιέστε μήπως το κακομαθαίνετε: χρόνια αργότερα θα ανακαλύψετε πόσο όμορφα θα αισθάνεστε γιατί θα σας αγκαλιάζει το παιδί σας χωρίς λόγο. Απλά γιατί θέλει να σας δείξει πόσο σας αγαπά.

Πόση αγκαλιά χρειάζεται λοιπόν ένα μωρό; Όση περισσότερη μπορείτε να διαθέσετε!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s