Ευχές!

30! Τόσες είναι οι φορές που έσβησα αυτό το post.

Γιατί; γιατί δεν θέλω απλά να ευχηθώ. Θέλω να πω κάτι που με εκφράζει και ταυτόχρονα να σημαίνει πραγματικά κάτι.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές.

Ζούμε σε εποχές που φαίνεται να χάνουμε την ανθρωπιά μας, τις αξίες μας, τον εαυτό μας, τις ελπίδες μας, τα όνειρα μας.

Ζούμε σε εποχές που η καθημερινότητα φαίνεται βουνό.

Ζούμε σε εποχές που αναζητάμε απελπισμένα κάτι όμορφο, διαφορετικό, ασφαλές, σίγουρο. Κάτι που να είναι πάντα εκεί, ότι και αν συμβαίνει. Κάτι που προσφέρει μία τεράστια αγκαλιά, ηρεμία και γαλήνη. Κάτι που δίνει πίστη για ένα όμροφο τώρα και ένα καλό αύριο.

Κάτι που φαίνεται τελικά ανύπαρκτο ή ίσως ουτοπικό.

Είναι όμως ανύπαρκτο; Η απάντηση είναι όχι! Οι δύσκολες αυτές εποχές μας θυμίζουν τελικά ότι οι ποιότητες της γαλήνης, της ηρεμίας, της ασφάλειας, της ελπίδας, της αγάπης, της χαράς, δεν έρχονται απ’ έξω.

Υπάρχουν μέσα μας. Στην ψυχή μας.  Εκφράζονται μέσα από αυτήν. Εκπορεύονται μέσα από αυτήν. Γιατί όταν συνδεόμαστε με την ψυχή μας, συνδεόμαστε με την αλήθεια μας: Με αυτό που είμαστε. Με αυτό που μας εκφράζει, μας δίνει χαρά, αγάπη, ασφάλεια, χαμόγελο. Και όταν συνδεόμαστε με την ψυχή και την έκφραση του εαυτού μας, εκφράζουμε  ελεύθερα και εύκολα το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η ευχή της Αλθαίας λοιπόν για αυτές τις ημέρες είναι:

να βρείτε τον χρόνο και τον χώρο για να συνδεθείτε με την ψυχή σας και να εκφράσετε τις ποιότητες που κρύβει μέσα της. Και ταυτόχρονα κρατήστε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων, όλον τον χρόνο.

ώστε να έχετε την δυνατότητα να νοιώσετε, ότι πραγματικά σας είναι σημαντικό.

Εκφράστε την με δώρα ποιότητας στον εαυτό και τους αγαπημένους σας: χαρίστε χρόνο, ενέργεια, ομορφιά. Εκφράστε την αλήθεια και τα συναισθήματα σας. Συνδεθείτε με τον εαυτό, τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Προσφέρετε χωρίς αντάλλαγμα. Παίξτε και επικοινωνήστε.

και τελικά: Αγαπήστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας με τον τρόπο που έχουν ανάγκη και όχι όπως νομίζετε ότι πρέπει να τους αγαπάτε.

 

 

By Althaia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s