Οι ομιλίες της Τετάρτης

Οι ομιλίες της Τετάρτης: Ένα ταξίδι με στόχο την εναρμόνιση ανάμεσα στο συναίσθημα, τη σκέψη, το σώμα, το περιβάλλον, τη τροφή.

Κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Και αυτόματα το μάτι μου «πέφτει» στο λάθος σημείο. Στην χαλάρωση, στην ρυτίδα, στην κοιλιά, στην κυτταρίτιδα. Ο θυμός, η απογοήτευση, η λύπη, για την ατυχία να μου έχει δοθεί ένα σώμα, που στέκεται εμπόδιο στην ευτυχία μου, ξανάρχεται στην επιφάνεια. Ή γιατί χρειάζεται να καταβάλλω προσπάθεια που δεν θέλω, για να πετύχω αυτό που επιθυμώ, γιατί χρειάζεται να στερηθώ μία ευχαρίστηση… Από τα νεύρα μου κατευθύνομαι στο ψυγείο και τρώω ότι υπάρχει μπροστά μου.   Ή αποφασίζω να κάνω τη διαφορά αυτή την φορά και  τρέχω να γραφτώ σε ένα γυμναστήριο (γνωρίζοντας ότι δεν θα χρησιμοποιήσω την συνδρομή μου παραπάνω από δύο φορές. Ίσως όμως και να τα καταφέρω αυτή τη φορά). Η ξεκινώ (από αύριο) μία δίαιτα που δεν θα κρατήσω περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Γιατί προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου,  ότι αυτή που θα επιλέξω τώρα, θα είναι διαφορετική. Και μέσα σε όλα αυτά, συνεχίζω να αισθάνομαι απαίσια για την αδυναμία της θέλησης μου…

Προχωρώ με το καροτσάκι στους διαδρόμους του supermarket αγοράζοντας μηχανικά τα τρόφιμα, που έχω συνηθίσει. Γυρίζω στο σπίτι και τα στοιβάζω στο ψυγείο, στον καταψύκτη, στη βεράντα.  Και μετά από λίγο μπορεί να ανακαλύψω ότι, κάποια έχουν χαλάσει. Θυμωμένα,  τα πετάω και ξαναπάω στο SM, προχωρώντας με το καροτσάκι στους διαδρόμους, συγκρίνοντας μηχανικά τιμές με τη λίστα που κρατώ στα χέρια μου.

«Οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Minimum! ». Η πιο γνωστή οδηγία διαιτολόγων, ιατρών και ειδικών πάσης φύσεως. Μια και δεν πίνω  πολύ νερό (εκτός αν έχει καφέ ή τσάι μέσα), ακόμα και τα οκτώ ποτήρια είναι βάσανο. Καταβάλλω όμως φιλότιμες προσπάθειες να  το καταπιώ, για το καλό μου. Και μετά από λίγο απλά κυλώ στις «παλιές καλές συνήθειες».

Πρωτεΐνες , υδατάνθρακες, λίπη:  Γνωρίζω τα πάντα γι’ αυτά. Έχω γίνει expert μετά από τόσα προγράμματα διατροφής που έχω ακολουθήσει και με τόσο διάβασμα που έχω κάνει στο internet.  Τι άλλο να μάθω; Και μήπως και με αυτά που γνωρίζω, έχω πετύχει κάτι περισσότερο από το να ανεβοκατεβαίνει ο αριθμός των κιλών μου; Όταν συγκρατούμαι μία χαρά τα καταφέρνω. Και όταν κάνω άσκηση. Όταν… Γιατί τόση αυτοπειθαρχία δεν την αντέχει το σύστημα μου…

Ναι, ναι το ξέρω… όταν πέφτει η θερμοκρασία το σώμα γεμίζει λίπος. Για να προστατευτεί. Και τα Χριστούγεννα τρώμε περισσότερο γιατί πηγαίνουμε πίσω στις παιδικές αναμνήσεις. Ένα είναι σίγουρο: όσα κιλά κατάφερα να «χάσω» το καλοκαίρι, θα τα ξαναπάρω με τον ερχομό του Χειμώνα και των Χριστουγέννων (Γιατί σαλατούλα σκέτη μέσα στο καταχείμωνο, δεν λέει…). Χώρια που θέλω με κάποιο τρόπο να νοιώσω χαρά και να μη βυθιστώ στην μαυρίλα του καιρού και της Χριστουγεννιάτικης φρενίτιδας.

Έξι ασύνδετα στιγμιότυπα καθημερινότητας σε σχέση με το σώμα, την διατροφή, τα ψώνια, το νερό και τα συστατικά της διατροφής και την εποχή του Χειμώνα.  Ασύνδετα; Ή μήπως όχι;

Στην πραγματικότητα κάθε μία  από αυτές τις καταστάσεις συνδέεται, αλληλεπιδρά και επηρεάζεικαταλυτικά τις υπόλοιπες. Κάθε στιγμή. Σε όλα τα επίπεδα (συναισθηματικό, διανοητικό, σωματικό, ενεργειακό, πρακτικό).

Η αρμονική σχέση με το σώμα, τη διατροφή, τις σκέψεις και τα συναισθήματα καθώς και το πόσο μπορούμε να πετύχουμε για πάντα τους στόχους μας σε σχέση με αυτό, εξαρτώνται άμεσα από το πόσο καλά έχουμε κατανοήσει και συνδέσει αυτές τις φαινομενικά ασύνδετες καταστάσεις. Πόσο καλά έχουμε εναρμονίσει και συντονίσει την ψυχολογία με τα συστατικά του σώματος και του κυττάρου με αυτά των τροφών, με το περιβάλλον και τις πεποιθήσεις μας γύρω από αυτά.

Έτσι λοιπόν, με πολλή αγάπη δημιουργήσαμε μία σειρά έξι ομιλιών (οι ομιλίες της Τετάρτης) που θα γίνονται μία φορά τον μήνα ξεκινώντας από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου (εξαιρείται ο Αύγουστος). Σε κάθε μία από αυτές τις ομιλίες, θα ταξιδέψετε :

 • στον τρόπο που (συν)αισθανόμαστε την τροφή και το σώμα και πως μπορούμε να αλλάξουμε τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα γι’ αυτά.
 • σε έναν διαφορετικό, εναλλακτικό τρόπο επιλογής, αγοράς, αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων, με τον οποίο θα δείχνετε αγάπη και σεβασμό και στο σώμα αλλά και στο πορτοφόλι σας!
 • Στα μυστικά μονοπάτια του νερού στο σώμα, τη ψυχή και την σκέψη και στους τρόπους να το κάνετε τον καλύτερο φίλο και σύμμαχο.
 • Στην φιλία με τα πολύτιμα συστατικά του σώματος μας.
 • Σε μία ζεστή σχέση με το σώμα και τη τροφή μέσα στον Χειμώνα και τα Χριστούγεννα, παραμένοντας ανεπηρέαστος/η από τον καιρό αλλά και τις υποχρεωτικές παραδόσεις. Θα ανακαλύψετε πως μπορείτε να παραμείνετε ο εαυτός σας χωρίς να προδώσετε την αγάπη σας για το χειμωνιάτικο και χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Και τελικά θα είστε σε θέση να κατανοήσετε και να νοιώσετε με όλο σας το είναι, τη σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις καταστάσεις και κυρίως; Θα έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μία ουσιαστική, αληθινή και γεμάτη αγάπη και σεβασμό σχέση με το σώμα και τη διατροφή σας.

Τις ομιλίες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε και μεμονωμένα, ανάλογα με τον χρόνο και τα  ενδιαφέροντά σας.

Συμμετοχή:                              30 ευρώ.

Προαγορά ως 10/06/15:        25 ευρώ

Δεύτερο μέλος οικογένειας: 15 ευρώ.

Θυμηθείτε:  αν εγγραφείτε και για τις έξι ομιλίες, η συμμετοχή θα είναι  110 ευρώ (από 150 ευρώ) για ένα  άτομο και 75 ευρώ για δεύτερο μέλος της οικογένειας.(συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).

H πρώτη ομιλία από την σειρά: «Οι ομιλίες της Τετάρτης»

με τίτλο

Η Ψυχολογία της Διατροφής

 

Ξεκινά την Τετάρτη 17 Ιουνίου, 19:30 -21:30

με την Αντιγόνη Ωραιοπούλου

 

Στην ομιλία αυτή θα:

 • απολαύσετε ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, των πεποιθήσεων σε σχέση με το σώμα, τη διατροφή και το οικογενειακό περιβάλλον.
 • παρακολουθήσετε βήμα – βήμα πως γεννιέται, μετασχηματίζεται και εδραιώνεται η σχέση με το φαγητό και το σώμα.
 • Κατανοήσετε πως παρεμποδίζετε μία σχέση αγάπης με το σώμα και τη διατροφή σας και πως η σκέψη δημιουργεί το πάχος και την πολυφαγία και το συναίσθημα σαμποτάρει τους στόχους σας.
 • Καταλάβετε πως η σχέση με το σώμα και τη διατροφή καθορίζει τη σχέση μας με την επιτυχία, την ευτυχία, την χαρά και την απόλαυση.
 • Ανακαλύψετε τρόπους, ώστε να αρχίσετε να μετουσιώνετε τη σχέση με το σώμα και τη τροφή σε μία σχέση αγάπης, σεβασμού, εκτίμησης και αναγνώρισης.
 • Διαπιστώσετε πως συνδέονται μεταξύ τους και επηρεάζουν την καθημερινότητα σας το συναίσθημα, η διατροφή, οι πεποιθήσεις, το σώμα και το περιβάλλον.

Φεύγοντας από την ομιλία, θα έχετε βάλει τα θεμέλια για μια όμορφη σχέση με το σώμα σας για πάντα.

 

 

Περιμένουμε τις κρατήσεις σας στο info@althaia.gr!

 

Και αν επιθυμείτε μία προσωπική συμβουλευτική επικοινωνία στα θέματα υγείας, σώματος και διατροφής, μπορείτε πάντα να κλείσετε ραντεβού για μία ατομική συνάντηση με τον δρ. Φώτη Πανέτσο για health coaching και με την κυρία Αντιγόνη Ωραιοπούλου για θεραπευτική ύπνωση.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s