Αγκάλιασε με!

 

Για εννιά μήνες ήμουν μέσα σε ένα ήρεμο, ήσυχο περιβάλλον προστατευμένο από ένα όμορφο μπαλόνι που με αγκάλιαζε και με πίεζε απαλά. Και όταν γεννιόμουν το σώμα σου παλλόταν και με πίεζε  για να με βοηθήσει να βγώ στον κόσμο.

Όταν πια βγήκα, αισθανθηκα κάτι να συνεχίζει να με ακουμπά. και να μυρίζει όμορφα. Μία μυρωδιά που σημαίνει τροφή, ευχαρίστηση. Και ακούω έναν ρυθμικό ήχο που μου δίνει ασφάλεια. γιατί μου είναι γνώριμος.

Και όταν αναστατώνομαι ή αισθάνομαι παράξενα η μυρωδιά, ο κτύπος, η επαφή με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια, σιγουριά και ηρεμία. όταν τα βιώνω όλα αυτά αισθάνομαι ότι μπορώ να κάνω πράγματα χωρίς να ανησυχώ. Αντίθετα, όταν με αφήνεις, σε ψάχνω. ψάχνω την μυρωδιά που με ηρεμεί, τον ήχο που γνωρίζω, την αίσθηση που με αγκαλιάζει.

Μην μ’ αφήνεις. Θυμήσου ότι έχω βγει στον κόσμο αλλά χρειάζομαι την ηρεμία που μου χαρίζουν αυτές οι αισθήσεις. Έτσι μπορώ να μεγαλώσω και να αισθάνομαι σιγουριά και αυτοπεποίθηση και περιέργεια και χαρά, Αλλιώς νοιώθω αγωνία, Απέραντη αγωνία και φόβο.

Μην μ’ αφήνεις γιατί πιστεύεις ή σου λένε ότι θα …κακομάθω. Πως θα σου φαινόταν μαμά αν την ώρα που ζητάς μια αγκαλιά από τον μπαμπά, την ώρα που θέλεις να χωθείς στην αγκαλιά του, να μυρίσεις το γνώριμο άρωμα του, ν’ ακούσεις τον ήρεμο και σταθερό χτύπο της καρδιάς του, να αισθανθείς τα χέρια του γύρω σου μέχρι να ξανανιώσεις ασφαλής και ήρεμη, σε απομακρύνει και σου λέει: «όχι άλλη αγκαλιά! Θα κακομάθεις…». Νομίζω ότι θα θύμωνες πολύ μαζί του. ότι θα πάγωνες. ότι θα αισθανόσουν ανεπαρκής, ότι θα πιστευες ότι κάτι έχεις κάνει λάθος.

Πως σου φαίνεται μαμά όταν η μικρή γατούλα και ο σκύλος μας κουλουριάζεται στην αγκαλιά σου και τον χαιδεύεις απαλά; Σε ηρεμεί; Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα;

Θέλεις την αγκαλιά. Και την προστασία. Και το χαμόγελο. Και το βλέμμα που σε κοιτά με αγάπη. που σε νοιάζεται και κάθε φορά που σηκώνεις το δικό σου βλέμμα το συναντάς εκεί σταθερό και δυνατό γεμάτο τρυφερότητα και χαρά.

Αγκαλιασε με λοιπόν! Και κράτα με στην αγκαλιά σου. Κοίτα με με αγάπη και τρυφερότητα. Έχε με μαζί σου. γιατί με σένα μαθαίνω τον κόσμο με ασφάλεια και σιγουριά.

Το μωρό σου

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s