Τι λέμε τελικά στον εαυτό μας;

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Ο εσωτερικός διάλογος του μέσου ανθρώπου  περιλαμβάνει κατά μέσον όρο χίλιες τριακόσιες λέξεις το λεπτό. Οι οποίες μεταφράζονται σε εικόνες, γεμάτες συναισθήματα και χρώματα. Οι εικόνες αυτές και τα συναισθήματα που τις χρωματίζουν είναι αυτές που συνειδητά και υποσυνείδητα καθορίζουν κάθε λεπτό της καθημερινότητας μας.

 

Αν λοιπόν σας προβληματίζει η καθημερινότητα σας, αρχίστε να παρακολουθείτε τι λέτε στον εαυτό σας. Οι πιθανότητες είναι ότι θα εκπλαγείτε.

Οι περισσότερες σκέψεις και εικόνες που ζωγραφίζουμε μέσα μας είναι αρνητικές, μαύρες και γεμάτες αρνητικά συναισθήματα κυρίως φόβο, θυμό, απόγνωση, απογοήτευση.

Ισως σκεφθείτε: Με την κατάσταση που βιώνουμε μπορούμε να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε κάτι καλύτερο;

Και όμως: ότι και να συμβαίνει γύρω μας,  αυτό για το οποίο έχουμε την απόλυτη επιλογή είναι το πως αισθανόμαστε και τι σκεπτόμαστε.

Συνήθως περιμένουμε να είναι τα πράγματα καλά γύρω μας (που στατιστικά ποτέ δεν είναι όπως ακριβώς ορίζουμε εμείς το καλά..) για να αισθανθούμε όμορφα και ευτυχισμένοι. Στην πραγματικότητα όμως η ευτυχία, η γαλήνη και η αρμονία είναι εσωτερικές καταστάσεις, που εμείς αποφασίζουμε να ζήσουμε και οι οποίες δεν εξαρτώνται από εξωτερικούς παράγοντες.

Τα θετικότατα αυτά συναισθήματα είναι στην πραγματικότητα μία εσωτερική απόφαση σε κυτταρικό, διανοητικό, σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

Το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατευθυνση είναι να αρχίσετε να παρακολουθείτε τις σκέψεις σας.  Τι λέτε στον εαυτό σας; Τι λέτε στους άλλους;

Και πάρτε μία απόφαση. Πως θέλετε νά είναι το σπίτι των σκέψεων και των συναισθημάτων σας; ΄Γεμάτο μαύρα χρώματα και αρνητικές σκέψεις ή πολυχρωμο και χαρούμενο;

( και για να προλάβω αντιδράσεις και σκεπτικισμό: Το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε κάτι είναι να δούμε πρώτα πως, που και τι είναι αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε).

ΌΜορφες, χαρούμενες, πολύχρωμες σκέψεις γι’ αυτήν την εβδομάδα!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s