Η δύναμη και η γνώση της μήτρας στην πορεία της εγκυμοσύνης και της ζωής

Εφαρμογές της Βιοσύνθεσης: Η δύναμη και η γνώση της μήτρας στην πορεία της εγκυμοσύνης και της ζωής.

Ομιλία με την Αντιγόνη Ωραιοπούλου

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Therapy planet, ξενοδοχείο Caravel

   Το σώμα μας κρύβει αστείρευτες δυνάμεις, δυναμικό  και γνώση. Κάθε όργανο, ιστός και κύτταρο έχει την γνώση για το ίδιο και για το περιβάλλον του. Κάθε στιγμή, επικοινωνεί και παίρνει πληροφορίες για το περιβάλλον, αναλύει και επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες και τελικά εναρμονίζει την εσωτερική του γνώση με το εξωτερικό περιβάλλον και εξελίσσεται ενώ τα συναισθήματα, τα βιώματα και τα πιστεύω μας  παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλη την διαδικασία.

Η μήτρα είναι ένα όργανο,  που θυμόμαστε μία φορά τον μήνα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα όμως,  είναι ένα από τα πιο ισχυρά  όργανα που διαθέτει το σώμα μας.   Αναπνέει, πάλλεται, ενσωματώνει την δύναμη της  δημιουργικότητας, εξισορροπεί και εναρμονίζει τις σχέσεις ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό, συνδέεται με τα συναισθήματα. Τέλος,  συνδέοντας την ενέργεια με την ύλη, δημιουργεί το περιβάλλον για τη ζωή,  αγκαλιάζει, τρέφει και τελικά φέρνει στον κόσμο τη ζωή. Γίνεται ο χώρος μέσα στον οποίο, αναπτύσσεται, υλοποιείται και ζωντανεύει η επιθυμία, η σκέψη, η εξέλιξη και φυσικά ο νέος άνθρωπος.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μήτρα είναι ο κήπος μέσα στον οποίο αναπτύσσεται το μωρό.  Το είδος όμως του «κήπου» εξαρτάται, επηρεάζεται και καθορίζεται από τη σχέση της μητέρας με το σώμα της και τον σύντροφο της, τα συναισθήματα και τα βιώματα της. Ταυτόχρονα, οι ποιότητες της μήτρας και ο τρόπος που την βιώνουμε, αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν την πορεία του μωρού όχι μόνον ενδομήτρια αλλά τον τρόπο που αυτό θα βιώσει τη ζωή όταν γεννηθεί.

Στην ομιλία αυτή,  θα  συζητήσουμε όχι μόνον την δύναμη της μήτρας, αλλά κυρίως  το πώς μπορούμε να αλλάξουμε την σχέση μας μαζί της. Διότι, εναρμονίζοντας τον εαυτό με τις  δημιουργικές δυνάμεις και την γνώση της,  εξελισσόμαστε  σε επίπεδο προσωπικό, συναισθηματικό, σχέσης, επαγγελματικό, δημιουργικό. Ανακαλύπτουμε την εσωτερική δύναμη και δυναμικό. Αλλά κυρίως: έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, ήρεμο, γεμάτο αγάπη περιβάλλον για το μωρό μας, ώστε όταν αυτό γεννηθεί να έχει ήδη μια βάση  ανάπτυξης σε συναισθηματικό, διανοητικό και σωματικό επίπεδο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s