ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!

   Πόσο συχνά λέμε τη φράση: «Αχ πόσο θα ήθελα να ήμουν σαν αυτόν! Να είχα αυτόν τον χαρακτήρα! Να μπορούσα να έκανα αυτό το πράγμα!» 

Πολύ συχνά! Αλλά πάντα με τη χροιά του αδυνάτου μέσα σε αυτήν!  «Θα ήθελα, αλλά δεν γίνεται!»

Γιατί; γιατί δεν γίνεται;

Μα: » είμαι αρκετά μεγάλος, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, δεν μπορώ, παλιός γάιδαρος καινούργια περπατησιά…» Οι απαντήσεις είναι ατελείωτες!

Η αλλαγή όμως ΓΙΝΕΤΑΙ! Πραγματοποιείται ανεξάρτητα απο την ηλικία, το παρελθόν, τις εμπειρίες.

Αρκεί να το επιθυμούμε. Βαθιά και πραγματικά!

Γιατί μόνον τότε μπορούμε να αφιερώσουμε ειλικρινά και ουσιαστικά την ενέργεια που χρειάζεται για να αλλάξουμε.

H αλλαγή αφορά και ξεκινά από το νευρικό μας σύστημα. «Μα» θα αναρωτηθείτε «πως εγώ μπορώ να επηρεάσω το νευρικό μου σύστημα;»  Μπορείτε με την σκέψη και τα συναισθήματα!  Μπορείτε με  σταθερά και απλά βήματα. Με υπομονή και επιμονή.

Γράφοντας αυτές τις γραμμές συνέβησαν πολλά πράγματα ταυτόχρονα: 

 1. έπεσε το μάτι μου σε έναν χριστουγεννιάτικο κατάλογο ενός γνωστού καταστήματος.
 2. άνοιξα μία σελίδα και έδειχνε τα δώρα για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα.
 3. Μου ήλθε ένα email που μου υπενθύμιζε ότι έχουν απομείνει 38 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και 42 μέχρι την Πρωτοχρονιά.
 4. η λέξη «δώρα» στριφογύριζε στο πίσω μέρος του μυαλού μου!

Άρχισα λοιπόν να σκέπτομαι  την έννοια του δώρου αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά!  και ταυτόχρονα τις πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις. Που σηματοδοτούν αλλαγή και εσωκλείουν την ελπίδα και τη χαρά.

Και είχα μία ιδέα! Ένα  χριστουγεννιάτικο δώρο της Αλθαίας σε όλους εσάς που μας διαβάζετε και μας παρακολουθείτε. Και σε εσάς που αισθάνεστε όμορφα αλλά έπιθμείτε κάτι διαφορετικό και σε εσάς που αισθάνεστε εγκλωβισμένοι και δεν βλέπετε διέξοδο! Ένα διαφορετικό δώρο που δεν κοστίζει χρηματικά, αλλά είναι ανεκτίμητο: Ποιό είναι αυτό το δώρο; Ένας  εαυτός  όπως τον επιθυμούμε! ένας  εαυτός που δημιουργεί την καθημερινότητα που επιθυμούμε.  ένας εαυτός που αισθάνεται τελικά όμορφος, επιτυχημένος, ασφαλής, ήρεμος…(και πάλι ο κατάλογος είναι ατελείωτος).

Πως συνδέονται αυτά μαζί; Μέχρι τα Χριστούγεννα  θα αναρτώ στο blog  της Αλθαίας  μία ερώτηση. (κατά κανόνα  κάθε δύο με τρεις ημέρες) . Εσείς θα αφιερώνετε λίγα λεπτά για να απαντάτε αυτήν την ερώτηση και να σκέπτεστε λίγο τι σας προκάλεσε εσωτερικά.Με στόχο μέχρι την Πρωτοχρονιά να έχετε σχηματοποιήσει τουλάχιστον μία σκέψη, τρόπο, απόφαση για να αισθανθείτε καλύτερα!

Ερώτηση λοιπόν πρώτη: πριν ς ξεκινήσετε την οποιαδήποτε αλλαγή, καθήστε λίγο σιωπηλά και αναρωτηθείτε: «Θέλω πραγματικά να αλλάξω τον εαυτό μου;»

Και απαντήστε με ένα  ειλικρινές ναι ή ένα ειλικρινές όχι!

(Γιατί πολλές φορές δεν θέλουμε να αλλάξουμε εμείς. Απλά περιμένουμε -και γκρινιάζουμε όταν δεν γίνεται_ να αλλάξουν οι άλλοι.)

Θα χαρώ πολύ να δω τις απαντήσεις σας στο ερώτημα της ημέρας.  Αν θέλετε, συνδεθείτε με το blog και  γράψτε μας την απάντηση σας και τους λόγους που απαντήσατε έτσι

Το επόμενο βήμα,  μετά τα σχόλια και τις απαντήσεις σας! (Έκπληξη!!!)

Και μερικές διευκρινίσεις: Οι ερωτήσεις και ο σχολιασμός στις απαντήσεις σας είναι ΔΩΡΟ. δεν σας ζητάμε τίποτα σε αντάλλαγμα. δεν αφορούν σεμινάριο ή διαδικασία. Είναι απλά το ΔΩΡΟ της Αλθαίας για τα Χριστούγεννα (τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Δημήτριο Ω ραιόπουλο και το dgo althaia health care).  Ο στόχος είναι ότι απαντώντας στις ερωτήσεις μπορεί να ξεκαθαρίσετε μέσα σας κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να αισθανθείτε καλύτερα.  η αποστολή των απαντήσεων σας και  των σχολίων σας εναπόκειται στη δική σας διάθεση και επιθυμία. θα χαρώ όμως να τα δω για να μπορώ να απαντήσω (ομαδικά) και να σχολιάσω καλύτερα.

Με αγάπη

Αντιγόνη Ωραιοπούλου

By Althaia

7 comments on “ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!

 1. Ξεκινάω κι εγώ και λέω, ναι… Θα ήθελα να αλλάξω κάποια πράγματα από τον εαυτό μου. Όχι όλα, όχι τα περισσότερα, μερικά. Ίσως γιατί τα υπόλοιπα, τα περισσότερα, τα αγαπάω. Δεν ήμουν πάντα τόσο φιλική με τον εαυτό μου. Δεν είχαμε πάντα καλές σχέσεις. Ωστόσο οι σχέσεις μας είναι κάτι που το καλλιέργησα και τις βελτίωσα. Δεν έβλεπα μόνο τα αρνητικά του, αλλά και τα θετικά του. Και πιστεύω ότι τα θετικά μου είναι περισσότερα. Όλοι μας έχουμε κάποια καλά στοιχεία. Σκοπός είναι να μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε, να τα ξεχωρίζουμε από τα αρνητικά και να προσπαθούμε διαρκώς να τα εξελίσσουμε. Αυτό το καταφέρνω. Αυτό που δεν μπορώ να καταφέρω πάντα είναι να ελέγχω τα αρνητικά μου και έτσι να προσπαθώ να τα αλλάξω.
  Καλή πτήση στο ταξίδι μας!

 2. το πιο σημαντικο ειναι να δεχεσαι τους αλλους με τα ελλατωματα και τα προτερηματα τους!οταν φυσικα αυτα σε προσβαλλουν σαν ανθρωπο και δε σου κανουν κακο!!!!δε θα αλλαζα…αλλα προσπαθω καθημερινα να γινω καλυτερη σαν ανθρωπος..οχι για τους αλλους…αλλα για μενα!

 3. Ξεκίνησα με το να είμαι ευγνώμων για τα καλά που έχω. Σήμερα επιλέγω να είμαι ευγνώμων για την υγεία μου, τη ζεστασιά του σπιτιού μου και για το χαμόγελο της κόρης μου. Τελικά εμείς οι τόσο μικροί κόκκοι άμμου του σύμπαντος μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι και αυτό είναι τελικά που έχει σημασία.

 4. Όταν ξεκινήσει το ταξίδι της αλλαγής, δεν τελειώνει ποτέ. Είναι η φύση μας τέτοια. Μας αρέσει να βελτιωνόμαστε. Αν τα δεχόμασταν όλα και δεν κάναμε τον κόπο να εξετάσουμε το γιατί μας συμβαίνει κάτι, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ ανιαρός. Το ταξίδι της αλλαγής μας δίνει πολλά εφόδια για να πάμε πολύ μακριά, δηλαδή πολύ βαθιά. Το σημαντικό είναι να κρατάμε πάντα μαζί μας τον φάρο της αγάπης και της χαράς.

 5. Θεωρω οτι ηδη εχω αλαξει πολλα πραγματα στον εαυτο μου και στον τροπο που βλεπω πια τα πραγματα, ειδικα απο τοτε που εγινα μαμα. Σιγουρα θελω να βελτιωσω και αλλα….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s